အမ်ိဳးသားမ်ား အခ်ဳိရည္ ေန႔စဥ္ ေသာက္သုံးပါက ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈ ျမင့္တက္ႏိုင္

အမ်ိဳးသားမ်ား အေနျဖင့္ အခ်ိဳရည္ကို ေန႔စဥ္ပုံမွန္ ေသာက္သုံးပါက ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ျမင့္တက္ေၾကာင္း ဆီြဒင္ ႏိုင္ငံမွ

ေလ့လာေတြ႕ရွိခ်က္ကို ထုတ္ျပန္ခဲ့သည္။ အမ်ိဳးသားမ်ား အေနျဖင့္ အဆိုပါ အခ်ိဳရည္အား အလြန္အကၽြံ ေသာက္သုံးျခင္း (သို႔မဟုတ္) အျခားေသာ သၾကားဓါတ္ အမ်ားအျပား ပါ၀င္ေသာ အခ်ိဳရည္ ေသာက္သုံးျခင္းေၾကာင့္ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ၄၀ ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ ရွိေၾကာင္း Lund တကၠသိုလ္မွ PhD ေက်ာင္းသား Isabel Drake က ေျပာၾကားခဲ့သည္။

၎၏ ေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္ အရ အသက္ (၄၅) ႏွစ္မွ (၇၃) ႏွစ္ၾကား အမ်ိဳးသားေပါင္း (၈၀၀၀) ေက်ာ္ကို သုေတသန ျပဳလုပ္ခဲ့မႈကို အေမရိကန္ ေဆးပညာ ဂ်ာနယ္တစ္ေစာင္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။

အဆိုပါ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါျဖစ္ ပြားေနမႈမ်ားကို ကာကြယ္ႏိုင္ရန္ အတြက္ အဆီအဆိမ့္ မပါ၀င္ေသာ ဆန္ႏွင့္ ေခါက္ဆြဲမ်ား ပိုမို စားသုံးရမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ၊ ေန႔စဥ္ပုံမွန္ စားေသာက္မႈကိုလည္း အတိုင္းအတာျဖင့္ ခ်င့္ခ်ိန္ စားေသာက္မႈမ်ား ျပဳလုပ္ရန္ႏွင့္ အခ်ိဳ ရည္ ေသာက္သုံးမႈကို ေလွ်ာ့ခ်သင့္ေၾကာင္း ၊ ပုံမွန္ က်န္းမာေရး စစ္ေဆးမႈမ်ား ျပဳလုပ္ရန္လည္း လိုအပ္ေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားသည္။

ယခင္ ေလ့လာ ေတြ႕ရွိခ်က္မ်ားတြင္ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံတြင္ လာေရာက္ အေျခခ် ေနထုိင္သည့္ တရုတ္ႏွင့္ ဂ်ပန္ ႏိုင္ငံသားမ်ားသည္ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ အမ်ားဆုံး ျဖစ္ေလ့ရွိေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားသည္။

health
မွ Myawady News
အမ်ိဳးသားမ်ား အခ်ဳိရည္ ေန႔စဥ္ ေသာက္သုံးပါက ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈ ျမင့္တက္ႏိုင္

အမ်ိဳးသားမ်ား အေနျဖင့္ အခ်ိဳရည္ကို ေန႔စဥ္ပုံမွန္ ေသာက္သုံးပါက ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ျမင့္တက္ေၾကာင္း ဆီြဒင္ ႏိုင္ငံမွ

ေလ့လာေတြ႕ရွိခ်က္ကို ထုတ္ျပန္ခဲ့သည္။ အမ်ိဳးသားမ်ား အေနျဖင့္ အဆိုပါ အခ်ိဳရည္အား အလြန္အကၽြံ ေသာက္သုံးျခင္း (သို႔မဟုတ္) အျခားေသာ သၾကားဓါတ္ အမ်ားအျပား ပါ၀င္ေသာ အခ်ိဳရည္ ေသာက္သုံးျခင္းေၾကာင့္ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ၄၀ ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ ရွိေၾကာင္း Lund တကၠသိုလ္မွ PhD ေက်ာင္းသား Isabel Drake က ေျပာၾကားခဲ့သည္။

၎၏ ေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္ အရ အသက္ (၄၅) ႏွစ္မွ (၇၃) ႏွစ္ၾကား အမ်ိဳးသားေပါင္း (၈၀၀၀) ေက်ာ္ကို သုေတသန ျပဳလုပ္ခဲ့မႈကို အေမရိကန္ ေဆးပညာ ဂ်ာနယ္တစ္ေစာင္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။

အဆိုပါ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါျဖစ္ ပြားေနမႈမ်ားကို ကာကြယ္ႏိုင္ရန္ အတြက္ အဆီအဆိမ့္ မပါ၀င္ေသာ ဆန္ႏွင့္ ေခါက္ဆြဲမ်ား ပိုမို စားသုံးရမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ၊ ေန႔စဥ္ပုံမွန္ စားေသာက္မႈကိုလည္း အတိုင္းအတာျဖင့္ ခ်င့္ခ်ိန္ စားေသာက္မႈမ်ား ျပဳလုပ္ရန္ႏွင့္ အခ်ိဳ ရည္ ေသာက္သုံးမႈကို ေလွ်ာ့ခ်သင့္ေၾကာင္း ၊ ပုံမွန္ က်န္းမာေရး စစ္ေဆးမႈမ်ား ျပဳလုပ္ရန္လည္း လိုအပ္ေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားသည္။

ယခင္ ေလ့လာ ေတြ႕ရွိခ်က္မ်ားတြင္ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံတြင္ လာေရာက္ အေျခခ် ေနထုိင္သည့္ တရုတ္ႏွင့္ ဂ်ပန္ ႏိုင္ငံသားမ်ားသည္ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ အမ်ားဆုံး ျဖစ္ေလ့ရွိေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားသည္။

health

ေအးခ်မ္းမြန္မွ  Myawady News တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္

SHARE THIS
Previous Post
Next Post