KOTA KINABALU:
Sabah’ ျပည္နယ္ေျမာက္ပိုင္း Kudat ခရိုင္အတြင္းရွိ အမ်ဳိးသားႏွစ္ဦး ပင္လယ္သခြားသီး လို႕အမည္ရတဲ့ sea cuc umber ေမွ်ာ့ကို စားျပီး ေသဆံုးခဲ့ေၾကာင္း ယေန႕ Star Online သတင္းဌာနမွာ လူဖတ္အမ်ားဆံုး သတင္းအျဖစ္ ေတြ႕ရွိရေၾကာင္း အသိေပးရပါတယ္ ။
ျပည္နယ္ ငါးဖမ္းလုပ္ငန္းဦးစီးဌာနရဲ႕ ဒါရိုက္တာ Rayner Stuel Galid ေျပာၾကားမႈ႕အရ အဆိုပါ ဟင္း စားျပီးေသဆံုးသူ ၂ ဦး မွာ ပင္လယ္ဆိပ္တက္မႈ႕ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ေသာ RED TIDE ေခၚ ဒီေရနီဆိပ္တက္သည့္ လကၡနာမ်ား ႏွင့္ ေသဆံုးခဲ့ရတာျဖစ္ေၾကာင္း ထုတ္ျပန္ေၾကာ္ျငာခဲ့ပါတယ္ ။
အဆိုပါ Sea Cuc umber ပင္လယ္ေမွ်ာ့မ်ား မေလးရွားႏိုင္ငံေစ်းကြက္အတြင္း မွ ဖယ္ရွားပစ္ဖို႕ နဲ႕ စားသံုးမႈ႕မျပဳၾကရန္ ကိုလဲ ယေန႕သတင္းစားမ်ားမွာ ေၾကာ္ျငာထားေၾကာင္း မေလးရွားႏိုင္ငံေရာက္ ျမန္မာ ႏိုင္ငံသားမ်ားကို အထူးသတိေပးရပါတယ္ခင္ဗ်ာ။
အဆိုပါ ပင္လယ္ေမွ်ာ့ ျဖန္႕ျဖဴးေရာင္းခ်တဲ့ ကုမဏီကေတာ့ ေမွ်ာ့ကိုက အဆိပ္သင့္ေနတာကို ေတြ႕ရွိရေၾကာင္း ေျပာၾကားသြားပါတယ္ ။
အသက္ 51 ႏွစ္ နဲ႕ 54 ႏွစ္ရွိတဲ့ အမ်ဳိးသား ၂ ဦးကေတာ့ အဆိုပါ Sea Cucu mber ကုိစားျပီး ျပီးခဲ့တဲ့ ၾကာသာပေတးေန႕က Queen Elizabeth ေဆးရံုတြက္ ေသဆံုးခဲ့ေၾကာင္း ၊ စားသံုးသူ 6 ဦးအတူတူစားသံုးခဲ့ျခင္းျဖစ္ျပီး
အဆိုပါ အမ်ဳိးသား ၂ ဦးလံုး အဆိပ္သင့္ျပီးကတည္းကမထႏိုင္ပဲလဲ
အဆိုပါ အနက္ေရာင္ေပၚမွာ ခရမ္းေရာင္ အေပ်ာက္မ်ားပါတဲ့ ပင္လယ္ သခြား ေမွ်ာ့ကို ကူဒတ္ ရဲ႕ မရူဘူ ပင္လယ္ေကြတစ္ဝိုက္မွာ ဖမ္းဆီးႏိုင္ျပီး အဆိုပါ ေနရာတြင္ ကနဦး ကတည္းက လူ ၂ ဦး ပင္လယ္ ဒီေရနီ အဆိပ္သင့္ျပီး ေသဆံုးခဲ့ဘူးေၾကာင္းကိုလဲ ဆက္လက္ေဖာ္ျပသြားခဲ့ပါတယ္ ။
ပင္လယ္သခြားသီးလို႕ေခၚတဲ့ နာမည္ေက်ာ္စားစရာ ေမွ်ာ့တမ်ဳိး
မေလးရွားႏိုင္ငံမွ အဆိပ္သင့္ခဲ့ေသာ Sea Cuc umbe ပံု (မစားရန္တားျမစ္ထားေသာ ေမွ်ာ့မ်ား)
အဆိုပါ ပင္လယ္ဒီေရနီ မွာ သဘာဝအတိုင္းတည္ရွိေနတဲ့ အဆိပ္ျဖစ္ျပီး ပင္လယ္ေရျငွိမ်ားမွ စြန္႕ထုတ္လိုက္တဲ့ အဆိပ္ေၾကာင့္ ျဖစ္ေၾကာင္း နဲ႕ ပင္လယ္နဲ႕ ထိေတြ႕လုပ္ကိုင္သူမ်ားအတြက္ အႏၱရယ္ရွိေစတဲ့ အရာျဖစ္ကာ သတိထားေရွာင္က်ဥ္ရမည့္အေၾကာင္း မေလးရွားႏုိင္ငံေရာင္ ျမန္မာႏိုင္ငံသားမ်ားသာမက ဧဒင္အဖြဲ႕ဝင္အားလံုး ဗဟုသုတရရန္ အလို႕ငါ ဘာသာျပန္တင္ဆက္ေပးလိုက္ရပါတယ္ခင
ဥယ်ာဥ္မွဴး
Yatanarpon Call Center
SHARE THIS